23 Haziran 2011 Perşembe

Dilara Koçak'la zayıflamak (2)

Yazının hemen başında bir durumu açıklamak istiyorum. Buradaki diyet mönüsü, tamamen benim durumuma özel olarak hazırlanmış bir mönüdür. Sağlık sorunlarım, kullandığım ilaçlar, vücudumdaki yağ miktarı, yeme alışkanlıklarım vs. bu mönüyü oluştururken dikkatlice göz önünde bulunduruldu. Dolayısıyla, diyet kişisel bir şey ve doktor kontrolünde yapılması elzem… Bunu asla unutmayın..


İlk günün kahvaltısında 3 dilim ekmek var… Burada tavsiye edilen ekmek Halk Ekmek tarafından üretilen “Tam Tahıllı Ekmek”… Hem doyurucu, hem de sağlığa yararlı. 1 avuç kadar (3 yemek kaşığı) lor peyniri, ya da diyet beyaz peynir de olabilir ama lor peyniri, hem yağ, hem de tuz oranı daha düşük olduğu için tercih nedeni. Yanında domates, salatalık ve maydanoz… Ve tabii şekersiz çay… Haftanın iki günü, bu mönüye haşlanmış yumurta ekleyeceğiz… Ve kahvaltımızı saat 10.00’a kadar bitireceğiz. Saatler çok önemli, dikkat!


Ara öğünlere hassasiyet göstermekte yarar var. Anladığım kadarıyla ara öğünler hem tokluk hissinizi katmerliyor, hem de metabolizmanızı hızlandırarak kalori yakılmasını hızlandırıyor. Kahvaltı sonrasında olduğu gibi, öğlen ana mönüsünden sonra, saat 15.00’de ve akşam yemeği öncesi saat 17.00’de birer ara öğün var. Saat 15.00’de 1 bardak süt ya da ayran ve bir porsiyon meyve (elbette süt ya da ayran diyet olacak, yağlı malzemelerden uzak duruyoruz). Meyve ise 3 taze ya da kuru kayısı, ya da 12 erik, ya da 12 kiraz. 17.00 tost zamanı… Diyet kaşar olması gerektiğini söylemeye gerek yok elbette. Ya da yarım simit ve iki üçgen peynir…


Öğlen ana mönüsü ve akşam mönüsü benzerlikler gösteriyor. Öğlen mönüsü saat 13.00’de, 8-10 yemek kaşığı sebze, 2 dilim ekmek ve 200 gr. yoğurttu. Haftanın dört günü böyleyken, üç günü et, balık, tavuk yanında salata ve iki dilim ekmek. Akşamları ise 8 yemek kaşığı sebze, 200 gr. yoğurt ½ su bardağı makarna, ya da bulgur pilavı (pişmiş halde), haftanın dört günü ise et, köfte, balık ve tavuk, hızlı çorba ve 1 dilim ekmek.

En geç saat 22.00’de günün son mönüsü 2 porsiyon meyve ve 10 adet badem ya da 3 ceviz… Artık vücudunuz dinlenebilir.

Şu anda 17.00 itibariyle tostumu yedim ve dün akşamdan bu yana, herhangi bir açlık çekmiyorum. Üstelik dışarıda semizotu yemeği de buldum. Dolayısıyla, hareket halindeyken de diyetime devam edebiliyorum. Mutlu ve umutluyum.. 

Hiç yorum yok: